Skip to content
Al wat maanden zijn wij onderweg. Waarschijnlijk heb je hem ook gemist hier. Teun liep mank. Dat hebben wij laten onderzoeken. Daaruit bleek dat hij niet vooraan gestaan heeft met het uitdelen van een goed gestel. Teun zijn voorpoten zijn scheefgegroeid op zijn voetjes. Hij heeft Artrose in zijn polsen en ellenbogen. Een maand geleden is er een kijkoperatie geweest en toen zijn er stukjes los zwevend bot (ten grote van melktandjes) tussen zijn gewrichten verwijderd. Ook bleek hij tijdens deze operatie dat hij een hartruis heeft en zijn achterhand ook Artrose zit. Afgelopen donderdag was er weer controle. Hij laat geen pijn meer zien als je aan zijn ellenbogen komt. Dat is goed nieuws. Helaas heeft hij wel nog pijn in zijn polsen. En is gebleken dat zijn heup vaker uit de kom schiet. Arme Teun.
Het is niet okay om hem nog in te zetten als hulphond. Een werkhond moet vrij zijn van pijn. Teun krijgt de rest van zijn leven pijnmedicatie. Wij hebben dan ook nu de beslissing gemaakt dat Teun niet meer als hulphond ingezet wordt, maar als huishond. Het welzijn van onze Teun staat voorop.
Wij zijn er erg verdrietig van… en hadden graag gezien dat Teun nog veel mensen zou helpen bij hun persoonlijk en maatschappelijk herstel. Want daar was hij ongelooflijk goed in.
Back To Top