Skip to content

Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, worden onze honden voordat zij aan het werk gaan gecertificeerd als psycho-sociale hulphond.

IMG_1559

Om dit certificaat te behalen moet de hond een aantal testen ondergaan. Er wordt zorgvuldig gekeken naar het gedrag van de hond.
Is de hond evenwichtig genoeg? Is de hond vrij van agressie, nervositeit en angst? En hoe gehoorzaam is de hond?

Als de hond deze basiscertificering heeft behaald, volgt elk jaar een her-certificering om te kijken of de hond nog steeds geschikt is voor het werk. Hun evenwichtigheid en gehoorzaamheid wordt dan weer flink onder de loep genomen.

Sia (foto hierboven) is al een tijdje gecertificeerd aan het werk en Karel (foto rechtsonder) was in opleiding. Hij ging af en toe mee naar de trainingen om te oefenen en te wennen.

Donderdagmiddag was het zover. Sia had haar her-certificering en Karel zijn allereerste certificering: de basiscertificering. Beide zijn ze met vlag en wimpel geslaagd! IMG_1564

Sia mag haar carrière voortzetten en Karel is student af. Hij is nu officieel psycho-sociale hulphond en mag zijn carrière bij Herstel op Poten gaan starten als co-trainer.

Zowel Sia als Karel zijn voor een brede groep mensen inzetbaar. Een flinke beloning hebben zij beide dik verdiend. Karel heeft dan ook enorm met zijn trofee lopen pronken.

Meer lezen over het werk wat onze honden doen? Kijk op www.hersteloppoten.nl of volg Karel en Sia via Facebook, Twitter of Instagram.

Back To Top