Skip to content

Als het einde van 2015 in zicht komt, sta ik stil bij wat 2015 ons heeft gebracht.
De laatste twee jaar ben ik bezig geweest met de mijn wens als zelfstandige te werken met honden in de hulpverlening. Dat heb je niet zo 1, 2, 3 gedaan.

Je moet goed geschoold zijn en geschikte honden hebben. Je moet alles weten wat er nodig is voor een onderneming. Dus moet je ook informatieavond bijwonen van de belastingdienst en KVK. (Gelukkig had ik een metgezel die van deze saaie maar noodzakelijke bijeenkomsten een feestje maakte.) Je moet je huisstijl, administratie, websiteteksten en dergelijk op poten krijgen. Daar zit echt heel veel tijd en 2015 was hier het jaar voor.

Sia de psycho-sociale hulphond
Sia, psycho-sociale hulphond

Sia is sinds maart 2014 in ons midden. Vanaf die tijd zijn wij samen flink aan het trainen gegaan. Aan het begin van het jaar was Sia klaar voor haar keuring als psycho-socialehulphond. Met vlag en wimpel heeft zij haar certificaat behaald.

Wij waren al een tijdje op zoek naar een tweede hond. Een maatje voor Sia en om ons team in de toekomst te versterken. De nieuwe hond moest anders zijn in karakter en gedrag dan Sia. Eind januari viel ons oog op Rocky. Buiten zijn naam was hij alles wat wij zochten en is hij bij ons als Karel komen wonen.

Karel, psycho-sociale hulphond in opleiding

 

Samen met Sia en mijn ‘proef-cliënt’ kon ik van start met het vervolg van de basisopleiding de coachingsopleiding. Knap hoor, elke keer reisde hij mee naar Doetichem. Dit is toch zo’n kleine drie uur reistijd en nog eens een training van één uur. Na het afronden van de coachingsopleiding was het dan eindelijk zover. Ik kon mij inschrijven bij de KVK en Herstel op Poten was een feit.

Samen met mijn oude klasgenoten van de opleiding hebben wij heel wat cursussen en lezingen bijgewoond. Met als uitblinker de workshop Roedelmethode.
Ook heb ik diverse congressen mogen bijwonen. Ik genoot van de nieuwe ontwikkelingen, om nieuwe mensen te ontmoeten en andere leerzame werkstijlen te zien.

Tijdens de trainingen ontmoet ik bijzondere mensen, ieder met zijn eigen ‘vlekje’. Ik ben ongelooflijk trots op deze deelnemers en op mijn maatschappelijke stagiaire. Ik geniet van hun openheid, vertrouwen, inzet en groei!

Al met al het was een bevlogen jaar. Leerzaam, uitdagend en spannend plezierig. Tja en ook soms pittig, het is allemaal nieuw. Ik merkte dat ik bij elke stap, mensen op mijn pad tegenkwam die mij weer verder op weg hielpen.
Ik heb collega´s uit het werkveld leren kennen en waar ik fijn mee kan sparren en samenwerk.

Terugkijkend op 2015 ben ik tevreden en enorm dankbaar voor de steun, hulp,
vertrouwen, kansen en ontwikkeling.

Wens 2016Vooruitkijkend op 2016 staat tevens groei en ontwikkeling op het programma. Sia krijgt haar herkeuring en kan zich nog meer ontplooien als co-trainer. Karel wordt gekeurd als psycho-sociale hulphond en zal zijn carrière als co-trainer starten.
En ik als trainer? Naast het genieten van mijn deelnemers, de honden en de trainingen ga ik de Topdog Masterclass hondengedragsadviseur en WRAP facilitator volgen.
2016 kom maar op! Ik ben benieuwd naar wat je nog meer voor ons in petto hebt!

24 december tot 4 januari gaan wij even flink onder -en erop uit om 2016 te trotseren. Fijne dagen!

Back To Top