ons team

Ons Team

Inmiddels heb je als bezoeker van deze website al veel informatie over de werkwijze van Herstel op poten gekregen.

Door ons en de honden voor te stellen hoop ik dat je beeld over wat Herstel op Poten nu is en doet nog completer wordt. En wij je in je zoektocht naar de juiste hulpverlening en informatie nog beter kan helpen.

Dafne Rademakers
Eigenaar en trainer van Herstel op Poten.
Psychosociaal therapeut en Kindtherapeut i.o.
LinkedIn

Céline Kersten
Topdogtrainer, Herstelcoach en GGZ-agoge.
LinkedIn

Onze Honden

De psychosociale hulphonden worden jaarlijks getest op evenwichtigheid en gehoorzaamheid. Om overbelasting bij de honden te voorkomen worden ze maximaal twee keer per week, 20 minuten ingezet voor een bijeenkomst.

Sia, Karel en Teun wonen bij mij thuis, het zijn gezinshonden. Power woont niet bij mij thuis, hij is onze lease-hond. De eigenaren van Power wilde hem graag laten werken en terecht het is een kanjer. Eve woont bij Céline.

Hou je vast hier komen onze harige collega’s; Sia, Karel, Power, Eve en Teun. 

Sia is een teefje en is geboren op 1 september 2012. Ze is een kruising tussen een Golden Retriever en Duitse /Turkse herder. Begin 2015 is Sia gecertificeerd als psychosociaal hulphond en geschikt om een brede groep mensen te coachen. Deze leergierige dame heeft vroeger als zwerfhond op straat geleefd. Hierdoor kent ze hondentaal en hondenregels als één van de beste. Zij is zelfstandig, laat zich niet op de kop zitten en wil graag de baas spelen in een groep. Toch kan ze soms wat onzeker zijn. Ze vergeet dit snel, omdat ze er veel lol en zin in heeft om voor je te werken. Sia heeft vaak haar tong uit haar bek hangen van blijdschap. Ze is een allemansvriend en zachtaardig voor jong en oud. Sia kan heel enthousiast doen. Als  je niet oppast, springt ze zo tegen je op. Ze geniet enorm als je haar over haar bef of buik aait of borstelt. Modderpoelen, water, stokken, ballen en koekjes kan ze echt niet weerstaan.

Karel is een reu en is geboren op 1 mei 2014. Hij is een kruising tussen een Golden retriever en kruising Amerikaanse Staffordshire/ Dogo Argentino. Hij is bij ons komen wonen toen hij zeven maanden oud was. Begin 2016 is Karel gecertificeerd als psychosociaal hulphond en geschikt om een brede groep mensen te coachen. Hij heeft enorm veel plezier om voor mensen te werken. In de trainingen maakt zijn staart overuren. Die blijft maar kwispelend rondjes draaien. Het lijkt net op een propeller van een helikopter. Karel is stevig, stoer en soms wat onhandig. Hij heeft een groot hart, echt een lieverd en is ook een doorzetter. Voor knuffels, aandacht en koekjes doet hij alles. Hij pakt bijna iedereen in met zijn humor. Klimmen op schoot is iets wat hij het liefste doet. Pas op voor zijn tong, want een lik geven doet hij héél graag.

Power is een reu en is geboren in 2011. Hij is een Labrador retriever. Sinds september 2016 is hij gecertificeerd als psychosociaal hulphond. Hij is geschikt om een brede groep mensen te coachen. Kinderen, jeugd of (jong)volwassen mensen, hij pakt ze allemaal in met zijn blonde manen en bruine ogen. Hij is een hele grote, rustige lobbes die ook af en toe macho gedrag kan vertonen. Een ervaren deelnemer van de training noemt hem knuffelbeer, maar dan wel een knuffelbeer die ferm en duidelijk moet worden toegesproken. Power legt vaak heel subtiel zijn poot op je arm. Wanneer je niet duidelijk bent heeft hij er een pootje van om zijn nagels in je arm te zetten. Tja het is aan jou wanneer je de grens stelt. Nagelafdrukken voor een week of enkele minuten. Power is een aanwinst voor het team van Herstel op Poten om mensen te ondersteunen in het groeien qua zelfvertrouwen, weerbaarheid, assertiviteit en de maatschappelijke ladder weer op te gaan.

Eve is een teefje en is geboren op 1 juli 2019 in Cyprus. Zij is een kruising Samojeed en Australische Herder. Ze kan heel zelfverzekerd en parmantig lopen met haar pluimstaart omhoog. Eve is dan ook een dame die weet wat ze wilt. Wellicht heeft ze zo kunnen overleven in een verlaten veld samen met haar moeder. Nu woont ze bij Céline, haar partner en twee katten. Sinds eind 2018 is ze gecertificeerd als psychosociaal hulphond en is geschikt om een brede groep mensen te coachen van alle leeftijden. Eve kan allerlei trucjes en praat vooral tegen haar klanten. Ze doet dit met haar pluimoren en kan heel mooi ´awoo-en´ voor aandacht. Nu zal je vast denken: “een echte dame”. Nou Eve heeft ook een andere kant. Ze houdt van modderbaden, kan hangry (sacherijnig als ze honger heeft) en sleept met de grootste stokken die ze kan vinden. En net zoals elk karakter, zowel hond als mens, is ze een uniek exemplaar.

Teun is een reu en is geboren op 8 april 2018. Hij is Polski Owczarek Nizinny. Een watte??? Op zijn Nederlands een Poolse Herder. In het voorjaar van 2019 is Teun gecertificeerd als psychosociaal hulphond en geschikt om een brede groep mensen te coachen. Teun is onze jongste hulphond en nog een spring in het veld. Hij wil graag overal bij zijn en alles volgen. Dat maakt dat hij zichzelf skills heeft aangeleerd. Als een echte Houdini maakt hij deuren open met of zonder geluid. We oefenen daarom nog hard met het commando “Teuntje lager”. Teun is heel duidelijk in wat hij wil en niet wil. Hij ziet alles wat er om zich heen gebeurt en ziet de lol overal van in. Met een strakke begeleiding en duidelijke leiding gebeurd er iets bijzonders dan loop hij als een hondje achter je aan. Deze slimme levensgenieter houdt van ballen, liedjes zingen, rollen in bevroren gras en rondjes rennen met varkens.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.