Skip to content

Ik zat samen met de deelnemer en haar gezin aan de koffie. Naar buiten kijkend zagen wij dikke vlokken sneeuw uit de lucht vallen. Na wat verbolgen kreten en nadat onze ogen weer in ons hoofd zaten, hadden wij de kern weer te pakken. Weer of geen weer, wij gaan ervoor.

Niet alles loopt zoals wij het in het leven wensen.

Als de deelnemer genoeg overwicht heeft op de hond staat afgelijnd trainen in een hondenlosloopgebied tijdens sessie 9 op het programma.

Sessie 9

In de natuur trainen vraagt behoorlijk wat meer dan binnen trainen. Laat staan afgelijnd!

Zowel de hond als de deelnemer zijn buiten sneller afgeleid door omgevingsprikkels. Je komt honden, mensen en andere dieren tegen waarop de hond reageert. De neus van de hond ruikt van alles.

Tijdens het trainen en de wandeling moet je snel schakelen en op het juiste moment reageren op situaties. En daarbij ook nog de rust bewaren, assertieve gewichtigheid hebben in je commando’s en overzicht houden. In sessie 9 ben je als deelnemer kei hard aan het werk.

Kijk die blije Sia is reageren op het commando hier. Overduidelijk is te zien dat ze de leiderschapskwaliteiten van de deelnemer serieus neemt. En dat is een van de mooiste complimenten die je via een hond mag ontvangen.

Wat ook een mooie ervaring was… wij hadden nog geen stap gezet in het hondenlosloopgebied of de zon brak door. Zo zie je maar weer wat wij van de natuur kunnen leren.

Soms krijg je toch ineens wat je wenst.

Onze hulphonden ondersteunen jong en oud bij hun persoonlijk en maatschappelijk herstel. Meer lezen over de toegevoegde waarden van onze diergeleide interventies en Topdog training? Kijk op onze website www.hersteloppoten.nl en/of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.

Back To Top